Sponsorlu Bağlantılar

Boncuk Mantı Çorbası Tarifi

Boncuk Mantı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı un,
1 adet yumurta,
Tuz,
Ilık su.

İçi İçin:
3 su bardağı yoğurt.

Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı,
Nane,
Pul biber

Boncuk Mantı Çorbası Yapılışı

Bir kaba unu, yumurtayı, tuzu ve azar azar ılık suyu koyup mantı hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edelim.

Hamuru 10 dakika dinlendirip büyükçe bir yufka açalım.

Hafif kuruması için bezin üzerine serelim.

Yufka kurumaya başlayınca unlayıp dörde bölüp üst üste koyalım.

Tekrar 6 cm kadar şeritler kesin ve şeritleri de üst üste koyup erişte gibi keselim.

Daha sonra da küp küp keselim.

Orta boy tencerenin yarısından 1 parmak fazla suyu koyalım ve içine tuzu ilave edip kaynatalım.

Kesilen boncuk mantıları yumuşayıncaya kadar haşlayıp bir tabağa alalım. (suyunu süzmüyoruz)

Yoğurdu çırpalım.

İçine mantının suyundan ilave edip karıştıralım ve ılımaya bırakalım.

Sonra çok yavaş yavaş olarak mantıyı haşladığımız suyun içine ilave edelim. (yoğurdun kesilmemesi için)

Mantıları ilave edip karıştırarak bir taşım kaynatıp ocaktan alalım.

Tavada tereyağını eritelim.

Üzerine naneyi ve kırmızı biberi ilave edip çok az kavuralım.

Servis ederken çorbanın üzerine gezdirip çorbamızı servis yapalım.

Not: soğuk servis edildiği için yaz günlerinde mis gibi ferahlık verir. Ama burada havalar hep soğuk gittiği için sıcak olarak yaptım. Evde hazır olarak kesilmiş mantınız yoksa yıldız şehriye ile yapın.


Share on Google Plus

Admin Unknown

Merhaba ben Vildan, siz değerli ziyaretçilerim için , masaüstü fotoğrafları, facebook kapaklarınıza uygun resimler , yemek tarifleri ve el işleri gibi yararlı ve işinize yarıyacak içerikler paylaşmaya özen gösteriyorum. Lütfen takipde kalın...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder